Irodalmi Romakép Műhely Grecsó Krisztiánnal 2014.01.29-én, szerdán 19 órától

A Romakép Műhely és a DocuArt új, négy találkozásból álló irodalmi sorozatára inkább gondolunk nyitott egyetemi szemináriumként, semmint zárt forgatókönyvű, reprezentatív előadásként. Legyen érvényes és plurális tere a megszólalásnak, diszkussziónak, miközben az esték a maguk hús-vér alakjában is jelenlévő szerzők, felolvasásaik és életművük, pályájuk elemzése köré szerveződnek. 

....................................

"Mindenki elfér?"
"Nem is tudtam, hogy ilyen kiterjedt az czigány irodalom" - írta megindult lelkesedéssel egy levelében József főherceg, és folytatja valahogy így: Jókai majd minden könyvében találkozni "czigányokkal". Grecsó Krisztiánnal beszélgetünk, akinek Cigányok című darabja számos kérdést vetett fel - recepciója különösen sokszínű és szerteágazó. De beszélgetőtársként nem csupán arra vállalkozunk, hogy erről a drámaszövegről illetve előadásról beszélgessünk, vagy egyáltalán: nem az eddigi gazdag Grecsó-életmű cigányreprezentációja áll a vizsgálatunk centrumában. Inkább beszélgetünk a magyar irodalom cigányképeiről, a literalizált cigányról, a reprezentációs stratégiákról, jelentésekről, funkciókról - a kortárs magyar nyelvű irodalomra is figyelve.

Vendég: Grecsó Krisztián
Az est házigazdája: Beck Zoltán
Műhelyvezető: Pócsik Andrea és Müllner András
Helyszín: DocuArt Filmművészeti Központ

A programhoz és a DocuArt működéséhez hozzájárulásokat szívesen fogadunk. Ajánlott hozzájárulás mértéke: 500 Ft.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia keretében valósul meg.